Ομελέτα σουφλέ

Ομελέτα σουφλέ

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 4 κ.σ. τριμμένο τυρί
  • 2 φέτες ζαμπόν, κομμένες σε κομματάκια
  • 5-6 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 5-6 ντοματάκια κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.γ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σκουπίζεις τα μανιτάρια με βρεγμένο χαρτί κουζίνας (τα μανιτάρια δεν τα πλένουμε. Ποτέ!) και κόβεις σε φετάκια. Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνεις 1 κ.γ, βούτυρο και σωτάρεις τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνεις, αφήνεις 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αδειάζεις σε ένα πιάτο και σκουπίζεις το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.

Χωρίζεις τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάς τους κρόκους με αλάτι, πιπέρι και το γάλα. Χτυπάς σε μαρέγκα τα ασπράδια. Ενσωματώνεις τα δύο μίγματα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ και ρίχνεις τη μισή ποσότητα από τα μανιτάρια, το τυρί, το ζαμπόν και τα τοματάκια

 

Λιώνεις το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνεις το μίγμα. Ψήνεις σε μέτρια φωτιά μέχρι το κάτω μέρος να σταθεροποιηθεί και να χρυσίσει
Τοποθετείς ένα πιάτο πάνω από το τηγάνι και αναποδογυρίζεις το τηγάνι.

Βάζεις το τηγάνι πάλι στο μάτι και αδειάζεις την ομελέτα έτσι ώστε να ψηθεί και το πάνω μέρος (η ομελέτα είναι πολύ αφράτη και αν δοκιμάσεις να την γυρίσεις με σπάτουλα το πιθανότερο είναι ότι θα διαλυθεί)

Απλώνεις στην επιφάνεια της ομελέτας τα υπόλοιπα υλικά, την διπλώνεις στη μέση και σερβίρεις.

Tip 1: Μπορείς να αυτοσχεδιάσεις ελεύθερα στη γέμιση της ομελέτας. Μπορείς να προσθέσεις ό,τι λαχανικά θες, κάποιο κρέας που έχει περισσέψει, κατσικίσιο τυρί, καπνιστό σολωμό κλπ

Tip 2: Επίσης μπορείς να κάνει μια γλυκιά ομελέτα, παραλείποντας το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτοντας 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας  (ή βανίλια σε σκόνη) και 4 κ.σ. ζάχαρη. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να πασπαλίσεις απλά με ζάχαρη και κανέλα, να την γεμίσεις με φρούτα, με πραλίνα φουντουκιού ή ό,τι άλλο φανταστείς

Πηγή: marislurp

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο