Μελιτζάνες γεμιστές με τυρί!

Μελιτζάνες γεμιστές με τυρί!

Το καλοκαίρι η μελιτζάνα είναι στην εποχή της και στα καλύτερά της. Με σάρκα γλυκιά και μαλακή και φλούδα λεπτεπίλεπτη, δεν θα χρειαστεί καν να την ξεπικρίσετε. Εκτός από τις μελιτζάνες στον φούρνο με φέτα, φτιάξαμε και ένα ορεκτικό, λίγο διαφορετικό! Μελιτζάνες γεμιστές με γραβιέρα, τηγανητές ή ψητές.

Αυτή η συνταγή αποτελεί την ιδανική εισαγωγή σε ένα καλοκαιρινό τραπέζι και τον τέλειο μεζέ για παγωμένη μπίρα. Για την ελαφριά έκδοσή αυτού του πιάτου, ψήστε τις φέτες μελιτζάνας στον φούρνο, γεμίστε την με το τυρί, πανάρετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και ξαναψήστε στον φούρνο για 10 λεπτά από κάθε μεριά στους 190oC.   Words | Recipe: Μαριλού Παντάκη, Photos: Δημήτρης Αλβανός

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
  • 250 γρ. γραβιέρα
  • 3 αυγά
  • 150 ml γάλα φρέσκο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. γαλέτα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο. Πλύντε καλά τις μελιτζάνες και κόψτε τις σε φέτες περίπου 1-1,5 εκατοστό (1 δάχτυλο). Μόλις κάψει το τηγάνι, αλατοπιπερώστε και βάλτε τις μελιτζάνες. Τηγανίστε της για 3-4 λεπτά από κάθε μεριά και μεταφέρετε της σε χαρτί κουζίνας.

Μόλις κρυώσουν ελαφρώς, πάρτε δύο φέτες μελιτζάνας, τοποθετήστε ενδιάμεσά τους ένα κομμάτι γραβιέρα περίπου όσο η διάμετρός τους και πιέστε τις φέτες ανάμεσα στα χέρια σας μέχρι να κολλήσουν ελαφρώς.

 

Βάλτε 3-4 δάχτυλα λάδι τηγανίσματος σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο σε ένα μπολ και τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολάκι και τη γαλέτα σε άλλο. Περάστε τα σαντουιτσάκια μελιτζάνας από το αλεύρι, στη συνέχεια βουτήξτε τα στο αυγό και στο τέλος περάστε τα από τη γαλέτα μέχρι να παναριστούν καλά.

 

Μόλις κάψει πολύ καλά το λάδι, ρίξτε μέσα τα παναρισμένα σαντουιτσάκια και αφήστε να τηγανιστούν μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας και αφήστε να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: madameginger

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο