Αφράτη ομελέτα φούρνου

Αφράτη ομελέτα φούρνου

Υλικά

  • 50 γρ. βούτυρο και έξτρα για το βουτύρωμα του σκεύους
  • 6 μέτρια πράσα ξεπλυμένα καλά και ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 12 μεγάλα αυγά
  • 800 ml. γάλα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 300 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 250 γρ. καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε μικρά κύβους

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και βουτυρώνουμε ένα οβάλ πυρίμαχο σκεύος. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα πράσα και ρίχνουμε αρκετό αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα για 10’-15’. Αν πάρουν αμέσως χρώμα βάλτε τη φωτιά στο χαμηλό.

Σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός χτυπάμε τα αυγά με το γάλα προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε το πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε στον πάτο του 1/3 από το τυρί από πάνω ρίχνουμε ½ από τα πράσα και το ζαμπόν και στη συνέχεια τα υπόλοιπα πράσα και το υπόλοιπο ζαμπόν. Ρίχνουμε από πάνω τα αυγά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου μέχρι που να καρφώνουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και να βγαίνει καθαρό. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει 5’-10’ και σερβίρουμε.

Ίσως πάρει και παραπάνω χρόνο για να ψηθεί, μα μην παραλείπετε να το ελέγχετε για να μην αρπάξει.

Πηγή: jenny

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο