Τυροκαυτερή σπιτίσια

Τυροκαυτερή σπιτίσια


Φτιάξτε την τέλεια και πιο εύκολη τυροκαυτερή με φέτα και γιαούρτι! Το πικάντικο άλειμμα για ψωμάκι και τηγανητές πατάτες, ότι πρέπει για ουζάκι ή τσίπουρο!

Υλικά

  •   500 γρ. φέτα
  •   3 πιπεριές κέρατο
  •   2 κ.σ. γιαούρτι
  •   1 κ.σ. ξίδι
  •   1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  •   1 κ.γλ. μπούκοβο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180 °C για 5 λεπτά ή εναλλακτικά τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στην τοστιέρα. 

Τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά τα σπόρια από το εσωτερικό. Χτυπάμε στο μπλέντερ τις πιπεριές, το ελαιόλαδο και το ξύδι μέχρι να πολτοποιηθούν. 

Προσθέτουμε τη φέτα, το γιαούρτι και το μπούκοβο. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά. Μεταφέρουμε την τυροκαυτερή σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

Πηγή: mamapeinao

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο