Πικάντικα κυπριακά πιτάκια με μαριναρισμένα τυράκια

Πικάντικα κυπριακά πιτάκια με μαριναρισμένα τυράκια

Κυπριακά αρωματικά πιτάκια με συνοδεία κατσικίσιου τυριού.

Υλικά

  • 1 κ.γ. χαρίσα (καυτερή σάλτσα πιπεριάς) ή λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • τον πολτό από 1 - 2 σκελίδες σκόρδου
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 6 μικρά κυπριακά πιτάκια
  • 2 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι
  • 1/2 φλ. φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα

για το σερβίρισμα 

μαριναρισμένα κατσικίσια τυράκια από βάζο (σε μπακάλικα και deli, χύμα ή σε βαζάκια από διάφορες ελληνικές εταιρείες - π.χ. Ερίφι, Ιναχος) ή κυβάκια φέτας, που περνάμε από ένα μπολάκι με λάδι και ρίγανη ξερή

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Ανακατεύουμε τη χαρίσα (καυτερή σάλτσα πιπεριάς) ή το ταμπάσκο, τον πολτό σκόρδου και το λάδι και αλείφουμε τα κυπριακά πιτάκια. Τα ψήνουμε για 8 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.

Τα πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι και τον κόλιανδρο ή μαϊντανό. Σερβίρουμε με τα μαριναρισμένα κατσικίσια τυράκια ή τα κυβάκια φέτας. 

Πηγή: gastronomos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο