Κασερόπιτα Θρακιώτικη

 Κασερόπιτα Θρακιώτικη

Υλικά 

  • 6 φύλλα κρούστας 

για τη γέμιση 

  • 1/2 κούπας λάδι 
  • 1 κούπα γάλα 
  • 5 αβγά 
  • 1/2 κ.γ.μπέικιν πάουντερ 
  • 400 γρ. κασέρι της επιλογής σας(κατά προτίμηση πικάντικο)  

για το άλειμμα 

  • ανακατεύουμε 2-3 κουταλιές λάδι με 2-3 κουταλιές γάλα

Εκτέλεση 

Ακακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ. Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί (37x26)ένα φύλλο σουρώνοντάς το. Ρίχνουμε  το 1/5 της γέμισης. 
  
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Τελειώνουμε με φύλλο που το αλείφουμε με το μείγμα λαδιού-γάλακτος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. 

Πηγή: magyreuontas

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο