Υλικά

για 40 κριτσίνια

  • 370γρ αλεύρι ολικής
  • 45γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 100γρ καλαμποκάλευρο
  • 1 1/2κγ baking powder
  • 1κγ καστανή ζάχαρη
  • 1/2κγ αλάτι
  • 2κγ λάδι
  • 40γρ λιωμένο φρέσκο βούτυρο
  • 150γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 2κσ ξερό δεντρολίβανο
  • 300γρ περίπου χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει.Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.Κόβουμε κομματάκια από τη ζύμη και φτιάχνουμε κορδονάκια,με πάχος όσο το μικρό δαχτυλάκι του χεριού και μήκος όσο η παλάμη μας

Αν θέλετε βέβαια τα κάνετε πιο μικρά ή πιο μεγάλα,να προσέχετε μόνο να τα κάνετε λεπτά,γιατι θα φουσκώσουν και λίγο στο ψήσιμο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα,στους 180 βαθμούς,για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά.Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.