Ρολάκια κανταΐφι με χαλλούμι

Ρολάκια κανταΐφι με χαλλούμι

Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκια ανάλατη αναρή (ανάλατη ή και αλατισμένη) ή μυζήθρα
  • 1 φλ. τριμμένο μαλακό χαλλούμι (200 γρ. περίπου)
  • 2 κουταλάκια τριμμένος ξηρός δυόσμος
  • 1 πακέτο (500 γρ. περίπου) κατεψυγμένο κανταΐφι, ξεπαγωμένο (ίσως να μην το χρησιμοποιήσετε όλο)
  • ½ φλ. (περίπου) λιωμένο βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση

Λιώνετε την αναρή καλά με πιρούνι, να μην υπάρχουν μεγάλα κουβαράκια. Τη βάζετε μαζί με το τριμμένο χαλλούμι, το δυόσμο, μπόλικο πιπέρι και αλάτι σε ένα μπολ και ζυμώνετε καλά το μίγμα και το κρατάτε στην άκρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Βουτυρώνετε ένα ταψί του φούρνου. Ξαίνετε το κανταΐφι για να ανοίξει και παίρνετε μια γερή χούφτα περίπου. Το απλώνετε ομοιόμορφα σε τετράγωνο πλευράς 10 εκ. περίπου και το αλείφετε με βούτυρο.

Παίρνετε μια γεμάτη κουταλιά μίγματος αναρής, την πλάθετε σε μακρόστενο «κεφτέ», τη βάζετε πάνω στο κανταΐφι, στην κάτω άκρη και το τυλίγετε σε ρολό. Το βάζετε στο ταψί και συνεχίζετε με το υπόλοιπο μίγμα.

Τέλος, αλείφετε ελαφρά την επιφάνεια των ρολών με λίγο ακόμη βούτυρο και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα σερβίρετε ζεστά ή ξαναζεσταμένα.

Πηγή: xrysessyntages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο