Γαύρος τηγανιτός με μυρωδικά

Γαύρος τηγανιτός με μυρωδικά

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρος
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κ.γ αλάτι
  • 1/2 κ.γ πιπέρι
  • 1 κ.γ. κύμινο, 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη, 1 κ.γ. παπρικα γλυκιά προαιρετικά
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

 Εκτέλεσης

Ένα τηγανητό ψαράκι δεν χρειάζεται να είναι απλό...

Ξεπλένουμε κάλα τον γάυρο σε νερό.Στη συνέχεια τον σταγγίζουμε και τον αφήνουμε στην ακρη. Ανακατεύουμε τα υλικά για το αλεύρωμα σε ένα μπόλ και βουτάμε εκεί τα ψάρια,έτσι ώστε να παναριστούν πολύ καλα.

Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.Τηγανίζουμε τα ψάρια μέχρι να χρυσαφίσουν και τα στραγγίζουμε σε απορροφυτικό χαρτί. 

Tip
Προσέχουμε τη θερμοκρασία του λαδιού και το χρόνο ψησίματος γιατί το ψάρι είναι πολύ μικρό και μπορεί να καεί αμέσως. 

Πηγή: akispetretzikis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο