Πατάτες boulangere Υλικά:

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου (4 1/4 φλίτζάνια)
1 πρέζα ξερό θυμάρι
2 πρέζες δενδρολίβανο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
2 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο 

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στου 280oC

Βάλε το ζωμό σε μια κατσαρόλα να βράσει και πρόσθεσε τα μυρωδικά σου, το θυμάτι, το δενδρολίβανο και το λιωμένο σκόρδο.

Άφησε το μείγμα να βράσει για λίγα λεπτά και σούρωσε το ζωμό για να απομακρύνεις τα μυρωδικά

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλε ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι με το σκόρδο να παρουν ελαφρύ χρώμα

Λάδωσε ένα πυρέξ και στρώσε εναλλάξ το κρεμμύδι με τις πατάτες μέχρι να τελειώσεις όλα τα υλικά

Πασπάλισε κάθε στρώση με λίγο αλάτι και πιπέρι