Υλικά

  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 250 γραμμάρια ρικότα
  • 4 κολοκυθάκια
  • 100 γραμμάρια κίτρινο αλμυρό τυρί της αρεσκείας σας
  • 80 γραμμάρια ζαμπόν
  • 100 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κλαδάκι μαντζουράνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε  μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο νερό για 10 λεπτά.

Για τη ζύμη: Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, προσθέστε τη ρικότα, το γάλα, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το αυγό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Προσθέτουμε το ζαμπόν και το κίτρινο τυρί, τη μαντζουράνα, λίγο πιπέρι και τα κολοκυθάκια με τα κρεμμυδάκια.

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.