Πουρές σελινόριζας µε γιαούρτι Υλικά

2 σελινόριζες μεγάλες περίπου 1.600 γραμμ.
2 πατάτες
1 καρότο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

 Καθαρίζουμε καλά τις σελινόριζες και τις κόβουμε λίγο μεγαλύτερες από μπουκιά. Κόβουμε τις πατάτες στα 4 και το καρότο σε χοντρές φέτες. Τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε για 20΄-25΄ να μαλακώσουν.

 
Με τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε στο μπλέντερ λίγα λίγα και τα πολτοποιούμε. Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα (δεν βράζουμε) και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι.

 Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως.