Τηγανιά καλοκαιρινή

Τηγανιά καλοκαιρινή

Υλικά 

  • 1 συσκευασία παξιμαδάκια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. χοιρινό λαιμού χωρίς κόκκαλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 15 ντοματίνια μακρόστενα
  • 1 μικρή ζουμερή vτομάτα
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 φλ. ούζο
  • φρέσκα μυρωδικά ρίγανη θυμάρι ή φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. χαλούμι κομμένο σε μικρά καρέ

Εκτέλεση

Στεγνώνουμε το χοιρινό σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε σε μικρά καρέ.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό για 2-3′ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα όλα τα κομμάτια. Ανακατεύουμε τακτικά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 3′ μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε τακτικά. Τέλος προσθέτουμε την πάπρικα και σβήνουμε την τηγανιά με το ούζο και την ντομάτα τριμμένη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά και να μείνει η τηγανιά σχεδόν με το λάδι της. Αλατοπιπερώνουμε την τηγανιά προς το τέλος (το χαλούμι είναι αρκετά νόστιμο τυρί, προσοχή στο αλάτι) και προσθέτουμε τα φρέσκα βότανα κατά βούληση.

Προς το τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζουμε το χαλούμι κομμένο σε μικρά καρέ ανακατεύουμε λίγο για να ζεσταθεί και να λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Γεμίζουμε παξιμαδάκια με την καλοκαιρινή τηγανιά, τα βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με παγωμένο ούζο ή κρύα μπίρα.

Πηγή: argiro

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο