Γαρίδες με φύλο καταΐφ

Γαρίδες με φύλο καταΐφ

Υλικά

  • 1 κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες, αφήνουμε μόνο την άκρη της ουράς 
  • 1 συσκευασία φύλλο καταΐφ
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Παίρνουμε το φύλλο κανταΐφι και το ανοίγουμε με τα χέρια να αραιώσει. Αφού αλατοπιπερώσουμε τις γαρίδες, βουτάμε μια-μια στο χτυπημένο αυγό.

Έπειτα τις καλύπτουμε με το φύλλο το οποίο τραβάμε από τη μία άκρη και το τυλίγουμε σφιχτά γύρω τους σαν να ήταν κορδόνι. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της γαρίδας εκτός απ’ την ουρά.

Τηγανίζουμε για ελάχιστο χρόνο -περίπου 2 λεπτά- σε ηλιέλαιο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο