Αλμυρές αυγόφετες

Αλμυρές αυγόφετες

Υλικά

  • 4 φετες ψωμι λιγο χοντρες
  • 3 μετρια αυγα
  • 1 φλυτζανακι φρεσκο γαλα
  • αλατι
  • φέτα σε τρίμμα

Εκτέλεση

Χτυπαμε τα αυγα με το συρμα και προσθετουμε το γαλα και το αλατι.

Βαζουμε ελαφρυ λαδι στο τηγανι και το βαζουμε να ζεσταθει σε μετρια φωτια.Βουταμε το ψωμι στο μειγμα αυγου να βραχει καλα και απο τις δυο πλευρες και το βαζουμε στο τηγανι.

  
Τηγανιζουμε μεχρι να ροδισουν καλα και απο τις δυο πλευρες.Βγαζουμε τις αυγοφετες απο το τηγανι και τις βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι κουζινας να τραβηξει το πολυ λαδι. Σερβιρουμε με τριμμενο τυρακι φετα και ριγανη.


Αν θελουμε τις αυγοφετες μας γλυκιες τοτε παραλειπουμε το αλατι στο μειγμα αυγου και στο σερβιρισμα ριχνουμε απο πανω μελι ή μαρμελαδα ή αχνη ζαχαρη και κανελα.

Πηγή: cometocook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο