Μπρουσκέτες με πικάντικη ’’τονοσαλάτα’’

Μπρουσκέτες με πικάντικη ’’τονοσαλάτα’’

Υλικά

  • 6 φέτες ζυμωτό ψωμί
  • 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 320 γραμμάρια τόνος σε λάδι (2 κονσέρβες)
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 2 κουταλάκια γλυκού ξερό μαϊντανό
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε στην τοστιέρα τις φέτες ψωμιού και τις ροδίζουμε καλά. Τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.

Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε με πιρούνι το τυρί κρέμα, τον τόνο που τον έχουμε στραγγίξει από το λάδι του, το χυμό του λεμονιού, τον μαϊντανό και το μπούκοβο ή το πιπέρι.

Απλώνουμε μια «γενναία» ποσότητα από το μείγμα τυριού επάνω σε κάθε φέτα ψωμί και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον μπούκοβο.

Αν δεν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις απλά παραλείψτε εντελώς το μπούκοβο ή το πιπέρι καγιέν

Πηγή: cookandfeel

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο