Υλικά

  • 12 φέτες ψωμί τοστ χωρίς κόρα
  • 300 γρ έμενταλ σε λεπτές φέτες
  • 3 αυγά
  • 400 γρ γάλα
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • λίγο βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Κατ' αρχήν καψαλίζουμε ελαφρά το ζωμί, στην τοστιέρα ή στο γκριλ.

Με το έμενταλ σκεπάζουμε τις φέτες του ψωμιού και τοποθετούμε σε πυρέξ να μισοκαλύπτει η μιά φέτα την άλλη.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε με αυτό το μίγμα το ψωμί.
Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου ώσπου να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.