Λουκουμάδες πατάτας με ζαμπόν και τυρί

Λουκουμάδες πατάτας με ζαμπόν και τυρί

Υλικά

  • 500 γραμμάρια πατάτες
  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • Ένα φακελάκι ξηρή μαγιά

για τη γέμιση

  • 200 γραμμάρια ζαμπόν
  • 200 γραμμάρια καπνιστό τυρί

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε για να κάνουμε πουρέ.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον πουρέ, το αλεύρι, τα αυγά, το λάδι και τη μαγιά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για μια ώρα. Ύστερα παίρνουμε τη ζύμη και την ζυμώνουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και με ένα κόπτη μπισκότων ή ένα κύπελλο κόβουμε πολλούς κύκλους, περίπου 8 εκατοστά σε διάμετρο. Βάζουμε μια φέτα ζαμπόν και τυρί σε ένα κομμάτι ζύμης και καλύπτουμε με ένα άλλο κομμάτι, κλείνοντας καλά τις άκρες. Οι λουκουμάδες πατάτας είναι έτοιμοι και τους μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου είκοσι λεπτά.

Πηγή: jenny

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο