Old fashioned πατατοκροκέτες!

Old fashioned πατατοκροκέτες!

Δεν έχετε χρόνο για κάτι απαιτητικό αλλά θέλετε να κάνετε και ένα γευστικότατο μεζεδάκι για να κερδίσετε τις καρδιές και τα ….στομάχια των φίλων σας ?? Για σημειώστε… :

Υλικά

  • 2 κιλά πατάτες
  • 8 αυγά
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι (να είναι αρκετά αλμυρό εναλλακτικά χρησιμοποιήστε γραβιέρα Σαν Μιχάλη)
  • 1 τσιμπιά κανέλα
  • 1 τσιμπιά πιπέρι
  • 1 κτσ φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι ( εάν διαλύουν οι κεφτέδες και δε στέκονται προσθέστε λιγάκι αλεύρι ακόμη)

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες σας χωρίς τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Έπειτα αφήνετε να κρυώσουν για να μην καείτε κυρίως και αφού κρυώσουν τις πολτοποιείτε, κόβοντάς τες σε κομματια ,στο μπλέντερ με λίγο νεράκι ή εναλλακτικά τις περνάτε από μύλο πατάτας.

  Προσθέτετε στις πατατούλες τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά. Σχηματίζετε τις κροκέτες σας σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Ζεσταίνετε δύο δάχτυλα ηλιέλαιο πολύ καλά, να κάψει σε μία βαθιά κατσαρόλα , και ρίχνετε τους κεφτέδες αφού τους αλευρώσετε ελαφρώς.

Για να καταλάβετε ότι είναι έτοιμοι πρέπει να τους δείτε να ροδίζουν. Με το που ροδίσουν τους στραγγίζετε με μία τρυπητή φαρδιά κουτάλα και τους ακουμπάτε σε ανοιχτό πλατύ σκεύος που έχετε περάσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Tip: Συνοδεύστε τους με γιαούρτι στραγγιστό ή και με κρέας!

Πηγή: didacook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο