Κολοκύθια Παϊγ με δυόσμο και σχοινόπρασο

Κολοκύθια Παϊγ με δυόσμο και σχοινόπρασο

Υλικά

  • 4 κολοκύθια
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 10 φυλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
  • 40 γρ. αλεύρι σκληρό
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κολοκύθια από τα κεφάλια και τις ουρές, τα πλένουμε και τα τρίβουμε στο τρίφτη στο χοντρό. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, τους προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο, το δυόσμο και τα βάζουμε στο μπολ. Τα ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί. Βάζουμε λίγο υλικό μέσα στο τηγάνι και μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει, τότε είναι έτοιμο να αρχίσουμε το τηγάνισμα.

Πλάθουμε με τα χέρια μας το μείγμα σε σχήμα σαν σε λεπτό στρογγυλό μπιφτέκι. Τηγανίζουμε λίγα-λίγα κάθε φορά γιατί διαφορετικά θα πέσει πολύ η θερμοκρασία του λαδιού.

 Ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα κολοκύθια παϊγ μπορούν να σερβοριστούν μόνα τους σαν ορεκτικό ή σαν γαρνιτούρα σε ένα κομμάτι κρέας ή ψάρι.

Πηγή: thefoodproject

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο