Eύκολα νόστιμα τυροπιτάκια που τρώγονται σε χρόνο d.t.

Eύκολα νόστιμα τυροπιτάκια που τρώγονται σε χρόνο d.t.

Υλικά 

για τη ζύμη

  • 1 κεσές γιαούρτι
  • 1 κεσές βούτυρο
  • 2 αυγά και αλεύρι όσο σηκώνει η ζύμη.

για τη γέμιση

  • 1 κιλό και 100 γραμ. φέτα σκληρή
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές κοφτές βούτυρο

Εκτέλεση

Κοσκινίζετε περίπου 4 φλιτζάνια αλεύρι και το βάζετε σε λεκάνη. Κάνετε μια γουβίτσα στη μέση και ρίχνετε το βούτυρο (να είναι καλά μαλακωμένο), το γιαούρτι και τους κρόκους των αυγών. Ζυμώνετε όλα τα υλικά πολύ καλά και προσθέτετε, αν χρειασθεί τόσο αλεύρι, ώστε να γίνει μία ζύμη μαλακή.

Σκουπίζετε καλά το μάρμαρο της κουζίνας σας και ανοίγετε τη ζύμη με παστόξυλο σε φύλλο πάχους 1/2 εκατ. Παίρνετε το ποτήρι του νερού ή άλλο οτιδήποτε κύκλο και πιέζοντας το επάνω στο φύλλο, κόβετε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια.

Έχετε στο μεταξύ ετοιμάσει τη γέμιση. Κόβετε τη φέτα σε μικρά κομματάκια ή την λιώνετε με πιρούνι σε ένα μπολ και την ανακατεύετε με τα αυγά ολόκληρα και το βούτυρο. Βάζετε μια κουταλιά γέμιση επάνω σε κάθε κύκλο, αλείφετε γύρω-γύρω τον κύκλο με ασπράδια (που έχετε χτυπήσει πολύ ελαφρά με πιρούνι) και τον διπλώνετε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο.

Τοποθετείτε σε ένα ταψί, ελαφρά βουτυρωμένο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 20 λεπτά, να γίνουν χρυσόξανθες.

Πηγή: jenny

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο