Πράσινη σαλάτα με ροκφόρ, αχλάδι, φράουλες και καρύδια Υλικά

1 σαλάτα
100 γραμμ. τρυφερά μικρά φύλλα σπανάκι
1 φλ. τσαγιού καρυδόψυχα
4 φράουλες κομμένες στη μέση
2 αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες(με τη φλούδα τους)
100 γραμμ. ροκφόρ σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
Για τη σος
1/3 φλ. τσαγιού ξινόγαλο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

Αραδιάζουμε τις φέτες της μπαγκέτας σε λαμαρίνα και τις ψήνουμε για 10΄ στους 200οC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, έως ότου ροδίσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Με πιρούνι λιώνουμε το ροκφόρ. Το αλείφουμε στη φρυγανισμένη μπαγκέτα. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη σος και τα ανακατεύουμε με πιρούνι να ενωθούν. Αφού πλύνουμε και στραγγίσουμε καλά τα φύλλα σαλάτας τα χοντροκόβουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα αχλάδια, τις φράουλες, τα καρύδια. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Μοιράζουμε σε δύο πιάτα και γαρνίρουμε κάθε σαλάτα με φρυγανισμένη μπαγκέτα και ροκφόρ.


Πηγή: argiro.gr