Απίθανο αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυρί

Απίθανο αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυρί

Υλικά

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ζαμπόν-γαλοπούλα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι πιπεριές σε κύβους
  • 2-3 κ.σ. ελιές ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.τ. χρ.
  • 1 κ.γ.μπέικιν 
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 150 ml γάλα φρέσκο

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ μπασίνα. Κάνουμε μια  λακκούβα στη μέση, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιγενή ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα για 1 ώρα.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο