Ψωμοτύρι: Η πιο εύκολη τυρόπιτα με ψωμί

Ψωμοτύρι: Η πιο εύκολη τυρόπιτα με ψωμί

Υλικά

  • 2 1/2 κούπες ψίχα ψωμιού τρίμμα, κατά προτίμηση χωριάτικου
  • 4 αυγά
  • 100 ml γάλα γάλα εβαπορέ
  • 100 ml  νερό
  • 230 γραμμάρια ανθότυρο
  • 270 γραμμάρια φέτα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¼ κούπας φρέσκο δύοσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί

Εκτέλεση

Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το τρίβουμε στο μούλτι να γίνουν ψίχουλα.

Κτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και το νερό και ρίχνουμε το ψωμί να μουλιάσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το πιπέρι και τον δυόσμο. Λιώνουμε τα τυρί με το πιρούνι και τα προσθέτουμε το στο μείγμα και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα ψωμιού (30 Χ 12 εκ.) καλά με βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 – 170ο στον αέρα ή 180ο για περίπου 55 – 60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.

Πηγή: kopiaste

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο