Στριφτές ατομικές τυρόπιτες

Στριφτές ατομικές τυρόπιτες

Υλικά

  •   450 gr. Φέτα
  •   250 γρ. Ανθότυρο
  •   2 αυγά 
  •  100-120 gr Βούτυρο, λιωμένο
  •  ½ κουταλάκι πιπέρι 
  •  10  φύλλα ζύμης

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη φέτα  σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ανθότυρο, τα αυγά και το πιπέρι Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά με ένα πιρούνι. Βουτυρώνουμε ένα φύλλο και Τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο  από πάνω.

Βάζουμε γέμιση κατά μήκος του φύλλου.  Στη συνέχεια, Τυλίγουμε σε ρολό  δίνοντας  σχήμα σαλιγκαριού , και τοποθετούμε  σε βουτυρωμένο ταψί.

Επαναλάμβανουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση. Αφού φτιάξουμε πέντε τυρόπιτες , Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με νερό και σουσάμι   (προαιρετικά) . Ψήνουμε σε προθερμασμένο πάνω στους 175 βαθμούς Κελσίου για 45-50 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: gastronomos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο