Γεμιστά ψωμάκια με τυρί

 Γεμιστά ψωμάκια με τυρί

Υλικά

  • 1 φλ. χλιαρό προς ζεστό νερό
  • 2 κ.σ. μαγιά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 1/4 φλ. βούτυρο λιωμένο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 230 γρ. μοτσαρέλα
  • λίγη παρμεζάνα
  • λίγες κ.σ. βούτυρο λιωμένο ανακατεμένο με λίγη σκόνη σκόρδου και ρίγανη

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τη μαγιά μαζί με το νερό και το αφήνετε στην άκρη για λίγα λεπτά. Ακολούθως προσθέτετε τη ζάχαρη, τη σκόνη σκόρδου, ​​το λιωμένο βούτυρο και το λάδι. Προσθέτετε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνετε το μείγμα με το χέρι ή το μίξερ. Προσθέτετε το αλάτι. Ζυμώνετε επί 10 λεπτά. Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει σε ένα λαδωμένο μπολ το οποίο καλύπτετε με ένα βρεγμένο πανί, για περίπου 30 λεπτά.



Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C. Χωρίζετε τη ζύμη σε περίπου 20 κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι βάζετε στη μέση ένα κομματάκι από την μοτσαρέλα. Βεβαιώνεστε ότι κλείνετε καλά μέσα την μοτσαρέλα. Βάζετε τις μπαλίτσες σας σε ένα ταψί το οποίο καλύψατε με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζετε τις μπαλίτσες με λίγο τυρί παρμεζάνα. Ψήνετε στους 200ο C για περίπου 11-15 λεπτά. Μόλις ψηθούν να αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο και τα σερβίρετε ζεστά.

Πηγή: maxairopirouna

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο