Υλικά

 

  • 4-5 μεγάλες πατάτες
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο(αν θέλεις)
  • 2 φλ. τυρί τριμμένο μείγμα(γραβιέρα ή κασέρι ή γκούντα ή μοτσαρέλα ή..)

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε, το μοσχοκάρυδο και τις ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά που επιλέξαμε και τα απλώνουμε πάνω από τις πατάτες σ' όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα.

  

Σκεπάζουμε το πυρέξ με χαρτί φούρνου κάνοντας από πάνω 6-8 τρύπες αραιά με ένα μαχαιράκι και ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς για 1 ½  ώρα και μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Στα τελευταία 10 λεπτά ψήνουμε ξεσκέπαστα μέχρι να πάρει το τελικό χρώμα που θέλουμε. 

justgetoffyourbuttandbake