Πεντανόστιμες μπρουσκέτες με σκορδάτα μανιτάρια. Σε δεκαπέντε λεπτά ετοιμάζουμε νόστιμες μπρουσκέτες. Παρέα με μια πράσινη σαλάτα έχουμε ένα ελαφρύ και νόστιμο μεσημεριανό.

Υλικά 

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ (ή κρασί)
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες ψωμί, της αρεσκείας μας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια νοτισμένη πετσέτα και τα κόβουμε στα δύο.

Σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά για 3 – 4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.

Ψήνουμε το ψωμί στην τοστιέρα ή στο γκριλ και μοιράζουμε επάνω το μείγμα μανιταριών. Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ζεστές.