Σαρδέλες τηγανιτές με βινεγκρέτ φρέσκιας ντομάτας

Σαρδέλες τηγανιτές με βινεγκρέτ φρέσκιας ντομάτας

Υλικά 

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη και τριμμένη στον τρίφτη
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για τη βινεγκρέτ και μπόλικο για το τηγάνισμα
  • 1 κουτ. σούπας λευκό ξύδι, δυνατό
  • Τρίμμα φέτας ή άλλο λευκό τυρί
  • Αλάτι/πιπέρι/ εγώ πρόσθεσα και δυόσμο (φρέσκο ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο)
  • 1 ματσάκι ρόκα ή αρμύρα, όπως προτείνει ο σεφ

Εκτέλεση

Αφού τηγανίσετε τα ψαράκια σας, αφήστε τα σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι. Ετοιμάστε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας τη ντομάτα με το ξύδι, αλατοπίπερο, δυόσμο και ελαιόλαδο. Αν θέλετε, βάλτε τη στο ψυγείο να παγώσει και φυσικά μπορείτε να τη διατηρήσετε εκεί για λίγες ώρες, αν θέλετε να απολαύσετε κι άλλες νοστιμιές πιο αργά, το βραδάκι

. Θα γινόταν επίσης πολύ νόστιμη, αν προσθέτατε μέσα σε μια σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση. Όσο μείνει στο ψυγείο, οι μυρωδιές θα απελευθερωθούν και η βινεγκρέτ σας θα γίνει ακόμα πιο λαχταριστή.

Και μην περιοριστείτε στο να την αξιοποιήσετε μόνο στα ψαράκια σας. Βάλτε τη σε μπρουσκέτες, στα κεφτεδάκια, ακόμα και στις τηγανιτές πατάτες! Η φρέσκια ντομάτα «κολλάει» παντού! Στο σερβίρισμα της σαρδελίτσας τώρα, βάλτε σε μια πιατέλα μπόλικη βινεγκρέτ, σκορπίστε τα φύλλα ρόκας, ακουμπήστε όμορφα επάνω τα ψαράκια σας και ολοκληρώστε με το τρίμμα φέτας.

Πηγή: lifezone

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο