Η μαγείρισσα Λίνα Φουρνιστάκη μάς την ετοίμασε προσθέτοντας Σαν Μιχάλη, που καθώς πέφτει στο καυτό τηγάνι κάνει «τιριτιριτιριτί(μ)» και λιώνει.

Υλικά

  • 3 κολοκυθάκια μέτρια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη, τριμμένο
  • 6 φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 6 αυγά
  • 4 κουτ. σούπας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για περίπου 2 λεπτά, ίσα να μαραθούν. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι τα υλικά να ροδίσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε το τυρί, τα μυρωδικά, πιπέρι και αλάτι με προσοχή, γιατί το Σαν Μιχάλη είναι αλμυρό. Ρίχνουμε στο τηγάνι και τα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, έτσι ώστε να μην έχει ενωθεί εντελώς το ασπράδι με τον κρόκο.

Αφήνουμε τα αυγά για 1 λεπτό να δέσουν με τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια τα σπάμε με μια ξύλινη κουτάλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν, έτσι ώστε το τιριτιτίμ να γίνει τριφτό. Συνοδεύουμε με ψωμί και γιαούρτι στραγγιστό.