Φρατζολάκι με λουκάνικο και μπεσαμέλ

Φρατζολάκι με λουκάνικο και μπεσαμέλ

Υλικά

  • ψωμάκια για σάντουιτς 4 τεμ χωριάτικα
  • λουκάνικα Φρανκφούρτης 4 τεμ μεγάλα
  • τυρί γκούντα 100 γρ

για την μπεσαμέλ

  • βούτυρο 125 γρ
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές σούπας
  • γάλα 500 ml
  • μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
  • αλάτι -πιπέρι
  • αυγό 1 τεμ
  • κασέρι 150 γρ πικάντικο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά , ρίχνουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ροδίσει λίγο το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι-πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το αυγό και το τριμμένο κασέρι κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας.

Σκάβουμε τα ψωμάκια μας από πάνω κι αδειάζουμε την ψίχα τους ώστε να δημιουργήσουμε αρκετό εσωτερικό χώρο. Βάζουμε από μια γεμάτη κουταλιά σούπας μπεσαμέλ στο εσωτερικό τους κι από πάνω τοποθετούμε από ένα λουκάνικο.

Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ το κάθε ψωμάκι. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο γκούντα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15-25 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.

Πηγή: chefoulis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο