Λαχταριστές τηγανίτες
Υλικά
125 γραμμ. αλεύρι μαλακό
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη
125 ml κρέμα γάλακτος
1 αυγό
2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
ξύσμα από ½ πορτοκάλι


Εκτέλεση

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Με αυγοδάρτη χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι έως ότου διαλυθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα.

2. Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός.

3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο ελαιόλαδο. Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2΄ από κάθε πλευρά.

4. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με ζάχαρη και κανέλα ή με μαρμελάδα κυδώνι και χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

μερίδες 15
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά


Πηγή: argiro.gr