Μπουρεκάκια τυριού με γιαούρτι.

Μπουρεκάκια τυριού με γιαούρτι.

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι παραδοσιακό γιαούρτι
  • 1 κεσεδάκι βούτυρο (μηνερβίνη)
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

για τη γέμιση

  • ένα κομμάτι τυρί φέτα τριμμένο και ένα αυγό( τα ανακατεύουμε ελαφρώς σε ένα μπολ)

για την επικάλυψη

  • ένας κρόκος αραιωμένος με νερό και σουσάμι

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ζημώνουμε τα 3 πρώτα υλικά και φτιάχνουμε μία μαλακή ζύμη. Κόβουμε ένα κομματάκι ζύμη και ανοίγουμε έναν μικρό κύκλο. Βάζουμε μέσα λίγη γέμιση τυριού και κλίνουμε το κύκλο πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι. Βάζουμε τα μπουρεκάκια μας σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολυτικό χαρτί.

  

Τα αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο με το πινέλο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Περίπου 20-30 λεπτά.

Πηγή: manitarosyntages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο