Αυγά στραπατσάδα με σουτζούκι πολίτικο ή Συριανό λουκάνικο

Αυγά στραπατσάδα με σουτζούκι πολίτικο ή Συριανό λουκάνικο

Υλικά

  • 1/4 σουτζούκι κομμένο σε λεπτές φέτες ή μισό συριανό λουκάνικο, κομμένο σε πιο χοντρές φέτες ή άλλο λουκάνικο της αρεσκείας σας
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη στο χοντρό
  • 5 αβγά μεγάλα, κατά προτίμηση βιολογικά ή ελευθέρας βοσκής
  • λίγο γάλα
  • 100γρ τυρί φέτα (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Οι ποσότητες είναι λίγο κατά προσέγγιση. Μπορεί να βάλετε κι άλλη ντομάτα για παράδειγμα, περισσότερο ή λιγότερο λουκάνικο, γραβιέρα αντί για φέτα κλπ. 

Εκτέλεση

 Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήστε το σουτζούκι ή το λουκάνικο. Το σουτζούκι θέλει σχεδόν ελάχιστο ψήσιμο, το λουκάνικο λίγο παραπάνω γιατί τα ρουστίκ λουκάνικα ή τα σπιτικά καλό είναι να μην τρώγονται ωμά.

Τα υπόλοιπα του σουπερμάρκετ είναι προϊόντα θερμικής επεξεργασίας και δεν πολυπειράζει. Βάλτε τα σε ένα πιάτο και σκεπάστε τα να μείνουν ζεστά. Μην αφαιρέσετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Ρίξτε 1 κ.σ. λάδι και προσθέστε την τριμμένη ντομάτα. Μαγειρέψτε τη λίγο να φύγουν τα υγρά της και να αρχίσει να μοιάζει με σάλτσα.

Χτυπήστε τα αβγά καλά σε ένα βαθύ μπολ με ένα πιρούνι και αν θέλετε προσθέστε 2 κ.σ. γάλα. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.

Ρίξτε τα αβγά στο τηγάνι και αφήστε τα για μερικά δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης (ή με ότι έχετε). Αφήστε τα πάλι για λίγο με συνεχίστε το ανακάτεμα. Μόλις φτάσουν στο επίπεδο ψησίματος που σας ταιριάζει ρίξτε τα λουκάνικα και τη φέτα και σερβίρετε!

Πηγή: foodjunkie

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο