Πουρές σπανάκι µε πράσο και άνηθο Υλικά

1½ κιλό σπανάκι πλυμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαργαρίνη
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γραμμ. φρέσκο τυρί κρέμα
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

1. Ζεματάμε το σπανάκι για 1΄ σε βραστό νερό. Τα στραγγίζουμε. Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 6΄-7΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά της κατσαρόλας, περίπου 7΄-8΄.



2. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τον άνηθο.



3. Ανακατεύουμε καλά να πολτοποιηθούν και σερβίρουμε.