Υλικά

  • 120 gr βούτυρο φρέσκο
  • 1 κιλό κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη
  • 2 πατάτες μέτριες
  • 2 καρότα
  • 300 gr κρέμα γάλακτος
  • 800 gr ζωμό κοτόπουλου ή 1 κύβο knor
  • αλάτι & πιπέρι
  • λίγο τζίντζερ

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε πολλά μικρά κομμάτια. Την σοτάρουμε μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στο βούτυρο για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό, τις πατάτες, τα καρότα και το τζίντζερ και τα αφήνουμε να βράσουν για 30-40 λεπτά.

Με τη ράβδο του πουρέ ή σε ένα μπλέντερ, αλέθουμε λίγη λίγη τη σούπα μέχρι να γίνει κρέμα-βελουτέ. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε για 3-4 λεπτά και η σούπα είναι έτοιμη και πεντανόστιμη.

*Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι και το τζίντζερ με μοσχοκάρυδο.

*Προσθέτοντας ή αφαιρώντας ζωμό, κάνουμε την σούπα όσο πηχτή θέλουμε.