Μια απλή πανεύκολη συνταγή με απλά αλλά πολύ νόστιμα υλικά, για αφράτες τηγανίτες με πουρέ πατάτας μπέϊκον ή ζαμπόν και τυρί τσένταρ, για  πρωϊνό ή συνοδευτικό στο μεσημεριανό μας  ή σνάκ με το ουζάκι μας.

Υλικά 

  • 4 κούπες έτοιμος κρύος πουρές* 
  • 3 φέτες μπέικον ή ζαμπόν
  • 1 κ.γ. μαργαρίνη
  • 2 αβγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη [προαιρετικά]
  • λίγο ψιλοκομένο μαϊντανό
  •  αλάτι [προσοχή αν είναι αλατισμένος ο πουρές] – πιπέρι
  • 1 κούπα τριμμένο τσένταρ

*μπορεί να είναι και από σκόνη πουρέ

Εκτέλεση

Βάλτε το μπέικον ή το ζαμπόν σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετέ το στη 1 κ.γ. μαργαρίνη σε μέτρια θερμοκρασία,  μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάλτε το από το τηγάνι, κόψτε το κομματάκια και βάλτε το σε απορροφητικό χαρτί στην άκρη.

Αφήστε τα υγρά από το σοτάρτισμα του μπέικον ή του ζαμπόν στο τηγάνι. Βάζετε το πουρέ, το σκόρδο, το πιπέρι και τα αυγά χτυπημένα σε ένα μπολ. Προσθέστε το μπέικον και το τσένταρ και ανακατέψτε καλά. 

Σχηματίστε με το μείγμα 8 τηγανίτες. Ζεστάνετε τα υπολείμματα του μπέικον σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε τις τηγανίτες μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα, 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.