Υλικά

  • 200 γρ. φέτα,
  • 1 αβγό,
  • ½ κουταλάκι πιπέρι + ½ κουταλάκι πάπρικα,
  • 6-7 κουταλιές ηλιέλαιο
  • 3/4 φλ. (περίπου) αλεύρι,
  • ½ φλ. (περίπου) σησάμι,
  • 3 (περίπου) κουταλιές μέλι.

Εκτέλεση

Στραγγίζετε τη φέτα και την κόβετε προσεχτικά σε κομμάτια/δάχτυλα: Πρώτα την κόβετε στη μέση, ξεκινώντας από τη μια πλατιά πλευρά της μέχρι την άλλη και ύστερα κάθε μισό κομμάτι σε 4 λωρίδες. Τα βάζετε σε ένα πιάτο ντυμένο με πλαστική μεμβράνη (για να μην κολλήσουν στο πιάτο) και τα κρατάτε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

Χτυπάτε καλά το αβγό σε ένα μπολ μαζί με το πιπέρι και την πάπρικα. Βάζετε αλεύρι σε ένα πιάτο και σε ένα άλλο το σησάμι. Παίρνετε ένα-ένα τα κομμάτια της φέτας και τα βουτάτε στο αβγό, ύστερα τα τυλίγετε στο αλεύρι, τα βουτάτε ξανά στο αβγό και τα τυλίγετε στο σησάμι.

Ζεσταίνετε το  ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε μέσα τα κομμάτια της φέτας μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Ταυτόχρονα, ζεσταίνετε σε ένα μπρικάκι το μέλι (με 1 κουταλάκι νερό αν χρειαστεί για να γίνει ρευστό). Βγάζετε τη φέτα από το τηγάνι και την περιχύνετε με το μέλι. Τη σερβίρετε αμέσως.