Το κοτόπουλο… βυθίζεται σε μία εκπληκτική μαρινάδα κι έπειτα σε ένα μείγμα από μπαχαρικά, σουσάμι, αλεύρι και μοτσαρέλα για να ψηθεί σαν λουκούμι στο φούρνο!

Υλικά

  • 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 750 γρ. Mediterranean Potatoes by McCain

για το πανάρισμα

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. θυμάρι ξερό
  • 2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ μοτσαρέλα τριμμένη

για τη μαρινάδα

  • 500 ml ξινόγαλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι και επιπλέον
  • 2 αβγά
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε στην άκρη.

 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φιλετάκια και το ξινόγαλο.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε μερικές ώρες ή όλη νύχτα.

 Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα για το πανάρισμα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά. Καλό είναι το μπολ να είναι ευρύχωρο. Το αφήνουμε στην άκρη.  Ανάβουμε το φούρνο στους 200° C στον αέρα.

Βγάζουμε το μπολ με το κοτόπουλο από το ψυγείο. Στραγγίζουμε και κρατάμε τη μαρινάδα ξεχωριστά. Σε αυτή, προσθέτουμε 2 αβγά και 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Τα φιλετάκια, αφού στραγγίσουν λίγο, τα περνάμε από το μείγμα αλευριού. Τα τινάζουμε καλά, μετά τα περνάμε ξανά από τη μαρινάδα και ξανά στο μείγμα του αλευριού. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, όπου πάνω έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές φούρνου.