Τραγανά απ’ έξω, βελούδινα από μέσα, γεμάτα από τη βουτυράτη μυρωδιά της λιωμένης φέτας…, συνταγή της Ελένης Ψηχούλη.

Υλικά

  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 αβγά
  • 500 γρ. φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • Μείγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και σιγά-σιγά το προσθέτουμε, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε μια ζύμη σαν πηχτό χυλό.

Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, με κουτάλι της σούπας ρίχνουμε στο λάδι τον χυλό σε κουταλιές. Δεν παραγεμίζουμε το τηγάνι, αφήνουμε αρκετό χώρο ανάμεσά τους, για να γίνουν τραγανά.

Τα γυρνάμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.