Υλικά

για τη ζύμη

  • 200 μαλακό αλεύρι
  • 150 γραμμάρια αλεύρι σίκαλης
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • 250 γραμμάρια νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν θέλεις έτοιμη ζύμη.

για την γέμιση

  • 500 γραμμάρια κρεμμύδια
  • 200 γραμμάρια μπέικον
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • λιγο θυμάρι
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση 

Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά, το αλεύρι. το αλάτι, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και αφήνουμε τη ζύμη μας σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Χωρίζουμε σε 2 μέρη και ανοίγουμε λεπτά φύλλα.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν λίγο με το ελαιόλαδο και το μπέικον.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με τη κρέμα γάλακτος, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και προσθέτουμε το μείγμα από το τηγάνι. Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη και τα απλώνουμε στα φύλλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 8-10 λεπτά. Μόλις γίνει πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.