Οι γαρίδες είναι από τα αγαπημένα θαλασσινά μικρών και μεγάλων και είναι πολύ εύκολες στο μαγείρεμα. Φτιάξτε την παρακάτω συνταγή και όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 500 γραμμάρια ρύζι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κονσέρβα ντομάτα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το ένα κρεμμύδι. Ύστερα ρίχνουμε και τις γαρίδες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν. Αφαιρούμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα αλλά κρατάμε το ζωμό.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε τις πιπεριές, τις γαρίδες, τη ντομάτα και το ζωμό. Βράζουμε για 4 λεπτά και ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει το ρύζι. Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε.

jenny.gr