Υλικά 

  • 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο  
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
  • 2 κουτιά ντομάτα κονκασε
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 3 κούπες κοχύλια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι κίτρινο μαλακό τυρί

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το λουκάνικο αφού του έχουμε βγάλει την εξωτερική μεμβράνη. Σοτάρουμε για 3-4’ λεπτά και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί.

Μόλις εξατμιστεί βάζουμε στο τηγάνι την ντομάτα ,το αλάτι, το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι.

Αφήνουμε να μαγειρευτή η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 15 με 20 λεπτά. Βράζουμε τα κοχύλ . Μέσα στην σε ένα βαθύ σκεύος αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά, την σάλτσα και τα τυριά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

tasty-day.gr