Από τα πιο αγαπημένα φαγητά  σε όλους! Πραγματικά τα πιο νόστιμα μπιφτέκια που έχετε δοκιμάσει....

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά
  • 2 - 3 Αυγά
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • λίγο σκόρδο (εγώ προτιμώ τον πολτό σκόρδου)
  • 4 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 φλυτζάνια ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί (μπορείτε να προσθέσετε και λίγη φρυγανιά)
  • 100γρ τριμμένη γραβιέρα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κατά προτίμηση στο multi, και το τσιγαρίζουμε με δύο κ.σ. ελαιόλαδο. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Βρέχουμε τα χέρια μας με κρύο νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.

Όσο πιο καλά ζυμώσουμε το μείγμα μας, τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα μπιφτέκια μας.

Καλό θα είναι όταν τα πλάθουμε να ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά ή ακόμη καλύτερα σε κάρβουνο.

senseofcooking.blogspot.gr