Υλικά

 

  • 6 αυγά
  • 3 ώριμες μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 150 γραμ. φρέσκα μανιτάρια, σε φέτες
  • 100 γραμ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 γραμ. ρεγγάτο, τριμμένο
  • 1 κούπα πιπεριέςπολύχρωμες, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο (ή ελαιόλαδο)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε μαζί με τις πιπεριές.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο (ή λάδι) να λιώσει και να ζεσταθει, σοτάρουμε τα μανιτάρια, μετά προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη πιπεριά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τραβήξει η ντομάτα τα υγρά της.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, τα τυριά (κατάμε λίγο τριμμένο ρεγκάτο για από πάνω), αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ρεγκάτο και ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμών για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το αυγό, λιώσουν τα τυριά και πάρει από πάνω το χρώμα που μας αρέσει.    

Π. Φάκαλος