Πέστο δυόσμου με αμύγδαλα Yλικά
•    τα φύλλα από 1 μάτσο δυόσμο
•    περίπου 100 ml ελαιόλαδο
•    2 κουτ. σούπας αμύγδαλα λευκά
•    2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
•    1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
•    2 κουτ. σούπας πικάντικο κεφαλοτύρι, τριμμένο
Eκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κουταλιά από το λάδι το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό το πολύ, προσέχοντας να μη μαυρίσει ούτε αυτό ούτε τα αμύγδαλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στο μπλέντερ το δυόσμο, το μείγμα του τηγανιού, το υπόλοιπο λάδι, το τυρί και αλατοπίπερο κατά βούληση. Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο λάδι για να γυρίζουν τα μαχαίρια. Ανακατεύουμε το πέστο με ζεστά ζυμαρικά ή ρύζι ή το χρησιμοποιούμε για να νοστιμίσουμε τηγανιές κοτόπουλου ή χοιρινού ή για να αλείψουμε φρυγανισμένο ψωμί ή τον ντάκο.


Πηγή: gastronomos.gr