Υλικά

 

  • 1 κιλό πατάτες
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • πάπρικα καπνιστή

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και σκεπάζουμε καλά με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα και κόβουμε σε χοντρά και ακανόνιστα κομμάτια.

Τηγανίζουμε τις πατάτες στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές. Αλατίζουμε αμέσως τις πατάτες έτσι ώστε να μπορέσουν να απορροφήσουν το αλάτι  όσο είναι ακόμα ζεστές. Καρυκεύουμε με καπνιστή πάπρικα αν το επιθυμούμε.

yiannislucacos.gr