Τηγανίτες µε πετιµέζι Υλικά

•    2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•    1 κ.γλ. μαγιά σε σκόνη
•    1½ κ.γλ. ζάχαρη
•    1 κ.γλ. αλάτι
•    1½ κούπας νερό
•    πετιμέζι για το σερβίρισμα
•    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
•    Εκτέλεση
Κοσκινίζουµε το αλεύρι σε µπολ. Προσθέτουµε τη µαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουµε µε κουτάλι ή σύρµα. Προσθέτουµε το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουµε καλά τον χυλό να οµογενοποιηθεί και να γίνει οµοιόµορφος. Τον σκεπάζουµε και τον αφήνουµε να σταθεί για 30΄. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός.
 
Ζεσταίνουµε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και κουταλιά κουταλιά τηγανίζουµε τις τηγανίτες µέχρι να ροδίσουν. Τις γυρίζουµε και από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.
 
Τις βάζουµε σε πιάτο και τις περιχύνουµε µε το πετιµέζι.


Πηγή: argiro.gr