Υλικά

 

  • 6 μεγάλα κολοκύθια
  • 4 μεγάλα αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Πλένω και κόβω τα κολοκύθια σε ροδέλες πάχους μισό εκατοστού. Τις αλατίζω και τις βάζω σε ένα σουρωτήρι με ένα μπολ από κάτω. Τις αφήνω εκεί για 1,5 – 2 ώρες.

Όταν περάσει αυτό το διάστημα σε ένα τηγάνι βάζω ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και ρίχνω τις ροδέλες. Ανακατεύω ανά διαστήματα μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν τα κολοκύθια.

Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν μαζί με αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμα τα κολοκύθια ραντίζω από πάνω με τα αυγά, ανασηκώνοντας τα λίγο να μπει το αυγό και στον πάτο

Αφήνω 2 – 3 λεπτά να ψηθεί από κάτω η ομελέτα και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Με τη βοήθεια ενός καπακιού κατσαρόλας τη γυρίζω κι από την άλλη πλευρά. Περιμένω πάλι 2 – 3 λεπτά να ψηθεί κι από αυτή την πλευρά.

Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με μια σαλάτα.

paxxi.gr