Υλικά

 

  • Μέτριες – μεγάλες γαρίδες: 500 γρ, ακαθάριστες
  • Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας
  • Αποξηραμένο, ψιλοκομμένο τσίλι: 1 κουταλάκι τσαγιού
  • Υλικά για τη σάλτσα:
  • Μαγιονέζα: 1/2 κούπα
  • Σκόρδο: 1 σκελίδα, καθαρισμένη και τριμμένη
  • Πάπρικα: 2 κουταλάκια τσαγιού
  • Τσίλι: 2 κουταλάκια τσαγιού (σκόνη)
  • Κύμινο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
  • Χυμό λεμόνι: από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζετε τις γαρίδες σε μπολ, μαζί με το ελαιόλαδο και το τσίλι και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν 15 – 20 λεπτά.

Ανακατεύετε μαζί όλα τα υλικά για τη σάλτσα, δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι ή περισσότερη ποσότητα από κάποιο συστατικό, την σκεπάζετε και την φυλάτε στο ψυγείο.

Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά την γκριλιέρα ή ένα ανθεκτικό τηγάνι. Προσθέτετε τις γαρίδες. Τις μαγειρεύετε από την μία πλευρά μέχρι να αλλάξουν χρώμα, 3 λεπτά περίπου. Τις γυρίζετε και από την άλλη πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και από αυτή, άλλα 3 λεπτά περίπου.

Τις βγάζετε σε πιατέλα και τις σερβίρετε αμέσως μαζί με τη σάλτσα σε ξεχωριστό μπολ.

radicio.com